Paljesuojat

Paljesuojat

Toimitamme erilaisia paljesuojia laajasta valikoimastamme. Olemme jakaneet paljesuojamme neljään eri tyyppiin:

  • Suorakaiteen muotoisiin paljesuojiin
  • Monikulmaisiin paljesuojiin
  • Homogeenisiin paljesuojiin
  • Levytettyihin paljesuojiin

 

Lisätietoa paljesuojien eri malleista ja teidän tarpeisiinne soveltuvimmista ratkaisuista löydätte tämän sivun tyyppikohtaisista osioista.

Suorakaide-paljesuojat

Edut

Rakenne

Jokainen laskos voidaan varustaa PVC-kehyksellä, jolloin taataan muodon ja mitoituksen pitävyys. Suojakate ja PVC-kehys ovat joko hitsattu tai ommeltu toisiinsa. Hitsattu sauma on pysyvästi tiivis ja antaa öljynkestävän suojan, kun taas ommeltu sauma soveltuu hyvin kovaan mekaaniseen kuormitukseen. Johde ja ulomaiset kehykset valmistetaan asiakkaan antamien mittojen ja vaatimusten mukaisiksi.

Tyyppi Materiaalitiedot
002 Molemmin puolin polyuretaanilla päällystetty polyesterikudos
Vahvuus 0,20 tai 0,40 mm
Tihkumisen kestävä
Öljyn ja emulsion kestävä
0016 Molemmin puolin kumeerattu erikoiskudos
Liekinkestävä
Erittäin hyvä öljyn, polttoaineen ja kemikaalien kestävyys
Suunniteltu erityisesti laser-käyttöön

Monikulma-paljesuojat

Edut

Rakenne

Monikulma-paljesuojat ovat saatavissa kuusikulmaisina (kuva 1), kahdeksankulmaisina (kuva 2), kaksitoistakulmaisina jne. versioina. Vaihtelevansuuntaiset laskokset tarjoavat erinomaisen vakavuuden suurissa ulottuvuuksissa. Nämä paljesuojat ovat monikerros-laminoituja, eli tekstiilikudos on kiinnitetty liimaamalla sisämateriaaliin, mikä takaa vakavuuden ja lujuuden suurissa ulottuvuuksissa. Nämä kerrokset ovat edelleen kiinnitetty erikois-ulkomateriaaliin.

Tyyppi Materiaalitiedot
Polytex Polyuretaanilla päällystetty polyesterkuitu
Putex Silikonielastomeerilla päällystetty polyamidikuitu
8 Puuvillakuitu, muovipäällyste
10 Puuvillakuitu, grafiittipäällyste
11 Puuvillakuitu, alumiinipäällyste
11 A Toiselta puolelta alumiinilla päällystetty lasikuitukangas
Muut materiaalit pyynnöstä

Homogeeniset paljesuojat

Edut

Rakenne

Jokainen laskos on varustettu muotonsa säilyttävällä PVC-kehyksellä. Suojakate ja PVC-kehys on joko ommeltu tai hitsattu yhteen. Hitsatut saumat ovat tiiviit ja öljynpitävät, ommellut saumat kestävät kovaa mekaanista rasitusta. 

  • 1 – Ulommainen kehys
  • 2 – Suojakate
  • 3 – PVC-kehys

Lisätiedot

Suojan muoto suunnitellaan tilaajan tarpeen mukaiseksi. Tekninen neuvontamme hakee parhaan mahdollisen muodon vaatimuksianne vastaaviksi. Pyynnöstä asennamme myös lisärullat ja äänenvaimennusliuskat.

Tyyppi Materiaalitiedot
002 Molemmin puolin polyuretaanilla päällystetty polyesterikudos
Vahvuus 0,20 tai 0,40 mm
Tihkumisen kestävä
Öljyn ja emulsion kestävä
0016 Molemmin puolin kumeerattu erikoiskudos
Liekinkestävä
Erittäin hyvä öljyn, polttoaineen ja kemikaalien kestävyys
Suunniteltu erityisesti laser-käyttöön

Kiinnitystavat

Kiinnittämistapa ja ulommaisen teräs- tai PVC-kehyksen muoto valitaan tilattaessa, asiakkaan piirustuksen mukaan (kuvat 1-3) tai testaamallamme tarranauhalla (kuva 4).

Tarrakiinnityksen edut

Liikkuvat levytetyt paljesuojat

Edut

Rakenne

Vahvasti nivelöity akseli kulkee samansuuntaisesti laskosten harjojen kanssa. Teleskooppilevyt on liitetty nivelöintiin ilman liimausta, joko ylimääräisellä puristuksella tai ilman. Teleskooppilevyjen lukumäärä riippuu suojan suositellusta venymästä. Ulommaisen teleskooppilevyn kiinnittämistapa riippuu paljesuojan käyttökohteesta ja -ympäristöstä.

Meihin luottaa myös

Usein kysytyt kysymykset

Maxjas Oy:n kautta voitte tilata johde- ja paljesuojia, lastunkuljettimia ja johdevoitelun tarvikkeita, konesuojalaitteita, kaapelikanavia ja muita tarvikkeita työstökoneille. Tarjoamme laajaa huoltopalvelua työstökoneen johdesuojille, ja kattavat elinkaaripalvelut johdesuojillemme.

Johdesuojat kannattaa huoltaa viimeistään silloin kun niissä ilmenee selvää kulumaa, lommoja tai vikoja. Huollot olisi kuitenkin parasta tehdä ennalta ehkäisevästi ja Maxjas suositteleekin johdesuojille tehtäväksi säännöllisiä vuosihuoltoja. Näin suojat kestävät pidempään ja tuotannossa vältytään ennakoimattomilta seisakeilta. 

Jos ette tiedä ovatko johdesuojanne huollon tarpeessa, niin kauttamme voitte saada maksuttoman kartoituksen suojien kunnosta ja jäljellä olevasta elinkaaresta.

Johdesuojan huollossa vaihdetaan laatikoiden pyyhkijät, hiotaan laatikoiden pinnat, vaihdetaan kuluneet tai hajonneet liukupalat, laakerit, messingit ja muut osat. Jokainen huollettu suoja testataan ennen takaisin toimittamista. Ennen jokaista huoltoa asiakas saa hinta-arvion ja tiedot tehtävistä toimenpiteistä. Huollon yhteydessä voimme asiakkaan toiveesta hoitaa asennuksen.

Kauttamme on mahdollista hankkia johdesuojia koneelle kuin koneelle. Voimme mitoittaa vanhan suojan ja tarjota uutta tilalle nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Elinkaaripalvelumme auttaa yrityksiä hahmottamaan paremmin kunnossapidon kokonaisuutta ja varautumaan ajoissa johdesuojien huollon seuraavaan vaiheeseen. Elinkaaripalvelussamme yksilöimme meille lähetetyt johdesuojat ja annamme niille kuntoluokituksen huollon yhteydessä. Kun suojan seuraava arvioitu huoltoaika koittaa, tiedämme jo valmiiksi mitä toimenpitetiä suojalle täytyy tehdä. 

Näin voimme seurata tarkasti johdesuojan kunnon kehitystä ja tarjota asiakkaalle ajoissa uuden suojan kun vanhan johdesuojan elinkaari alkaa olla lopussa. Olemme näin onnistuneet luomaan jatkuvia säästöjä asiakkaille, sekä välttämään tuotanto-omaisuuden turhia seisonta-aikoja.

Jätä meille yhteydenottopyyntö

… tai soita meille 050 5169169