Elinkaaripalvelut

Työstökoneiden suojausten elinkaaripalveluista

Maxjas Oy on toiminut teollisuuden kunnossapidon alalla jo liki 30 vuotta, ja päätoimintaamme on huoltaa, asentaa ja tuoda maahan CNC-työstökoneiden osia ja osakokonaisuuksia. Yrityksemme tärkeimpiä tuoteryhmiä ovat johde- ja paljesuojat, lastunkuljettimet ja johdevoitelujärjestelmät.

Kokemuksella voimme sanoa, että puhuttaessa kalustosta ja sen kulumisesta kysymys ei ole siitä, tulevatko koneet hajoamaan, vaan siitä, milloin ne tulevat hajoamaan. Kun sisäistämme ajatuksen siitä, että kalusto ja koneet eivät ole ikuisia, voimme kääntää katseen kohti hajoamisen ennakointia ja siihen varautumista.

Olemme huomanneet käytännössä, että tarjoamalla asiakkaidemme tarpeisiin räätälöityjä työstökoneiden suojien elinkaaripalveluita – suojausten ostohetkestä koko käyttöiän huoltoihin ja aina niiden loppukäsittelyyn saakka – olemme kyenneet tarjoamaan konepajoille parasta arvoa huoltoon sijoitetulle rahalle. Koneiden suojausten ennakoivalla huollolla olemme onnistuneet luomaan jatkuvia säästöjä sekä välttämään tuotanto-omaisuuden turhia seisonta-aikoja.

Työstökoneiden remontit ovat usein kalliitta ja aikaa vieviä projekteja, jolloin tappiota syntyy huollon välittömien kustannusten lisäksi myös koneen käyttämättömästä ajasta. Työstökoneiden remontteja onkin hyvä ennaltaehkäistä niin pitkälle kuin mahdollista, ja johdesuojien kunnossapito on tässä avainasemassa.

Elinkaaren toimintamalli

Elinkaaripalvelut ja ennakoitavuus

Elinkaaripalvelut auttavat yrityksiä hahmottamaan paremmin kunnossapidon kokonaisuutta ja varautumaan ajoissa huollon seuraavaan vaiheeseen, oli kyseessä sitten vuosihuolto, kasvanut seisonta-ajan riski tai vanhan osan jälkikäsittely ja vaihtaminen uuteen.

Komponenttien ja osien elinkaaren mittaamisella voidaan esimerkiksi välttää turhia sekä ”kaiken varalta” tehtäviä hankintoja sekä ennustaa riskien toteutumista entistä tarkemmin. Esimerkiksi Maxjas Oy on kyennyt kohdentamaan huoltotoimenpiteitä ja parantamaan niiden ennakoivuutta hyödyntämällä koneiden käyttö- ja historiatietoja. Olemassa olevan datan avulla olemme voineet ennustaa paremmin, mitä toimenpiteitä työstökoneille pitää milloinkin tehdä, ja olemme voineet varautua toimenpiteisiin hyvissä ajoin ennen suunniteltua huoltoa.

Meihin luottaa myös

Usein kysytyt kysymykset

Maxjas Oy:n kautta voitte tilata johde- ja paljesuojia, lastunkuljettimia ja johdevoitelun tarvikkeita, konesuojalaitteita, kaapelikanavia ja muita tarvikkeita työstökoneille. Tarjoamme laajaa huoltopalvelua työstökoneen johdesuojille, ja kattavat elinkaaripalvelut johdesuojillemme.

Johdesuojat kannattaa huoltaa viimeistään silloin kun niissä ilmenee selvää kulumaa, lommoja tai vikoja. Huollot olisi kuitenkin parasta tehdä ennalta ehkäisevästi ja Maxjas suositteleekin johdesuojille tehtäväksi säännöllisiä vuosihuoltoja. Näin suojat kestävät pidempään ja tuotannossa vältytään ennakoimattomilta seisakeilta. 

Jos ette tiedä ovatko johdesuojanne huollon tarpeessa, niin kauttamme voitte saada maksuttoman kartoituksen suojien kunnosta ja jäljellä olevasta elinkaaresta.

Johdesuojan huollossa vaihdetaan laatikoiden pyyhkijät, hiotaan laatikoiden pinnat, vaihdetaan kuluneet tai hajonneet liukupalat, laakerit, messingit ja muut osat. Jokainen huollettu suoja testataan ennen takaisin toimittamista. Ennen jokaista huoltoa asiakas saa hinta-arvion ja tiedot tehtävistä toimenpiteistä. Huollon yhteydessä voimme asiakkaan toiveesta hoitaa asennuksen.

Kauttamme on mahdollista hankkia johdesuojia koneelle kuin koneelle. Voimme mitoittaa vanhan suojan ja tarjota uutta tilalle nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Elinkaaripalvelumme auttaa yrityksiä hahmottamaan paremmin kunnossapidon kokonaisuutta ja varautumaan ajoissa johdesuojien huollon seuraavaan vaiheeseen. Elinkaaripalvelussamme yksilöimme meille lähetetyt johdesuojat ja annamme niille kuntoluokituksen huollon yhteydessä. Kun suojan seuraava arvioitu huoltoaika koittaa, tiedämme jo valmiiksi mitä toimenpitetiä suojalle täytyy tehdä. 

Näin voimme seurata tarkasti johdesuojan kunnon kehitystä ja tarjota asiakkaalle ajoissa uuden suojan kun vanhan johdesuojan elinkaari alkaa olla lopussa. Olemme näin onnistuneet luomaan jatkuvia säästöjä asiakkaille, sekä välttämään tuotanto-omaisuuden turhia seisonta-aikoja.

Jätä meille yhteydenottopyyntö

… tai soita meille 050 5169169